Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Svarthvit fluesnapper

Hvordan klarer ungene til fluesnapperen og fly helt til Afrika? Flyr de over Skagerak eller via Sverige? Hvor lang tid bruker de fra Norge til Afrika? Kommer de alltid tilbake til samme sted i Norge/Afrika?

Kristoffer ved Bogafjell (23.08.2019 09:07)

De to spørsmålene dine vet jeg ikke sikkert svar på. Mange små fugler krysser faktisk havet fra Norge til Danmark, og flyr så over land. Det er en større utfordring for de som krysser Sahara, men noen småfugler følger kysten av Vest-Afrika. Fluesnapperne bruker kanskje 1-2 måneder på sørtrekket, men raskere på nordtrekk. Som regel vender fuglene tilbake til sine faste vinter- og sommeroppholdssteder.

Roar Solheim (23.08.2019 10:49)


Flere spørsmål