Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Småfugler flyr inn i huset vårt

Hei! Jeg bor i en enebolig (på landet). Ofte er det en liten fuggel eller to inn i huset. De kommer når vi har opp dører og vinduer, så klart. Det er ikke lett å få de ut når de flyr over alt og setter seg høyt oppe. De kan etterlate seg avføring. Er det tilfeldig eller vet de at de finner mat her, har det noe med hvordan vi har det? Har "normalt" ryddig og rent hus(småbarnsfamilie). Har masse småfugler på verandaen også. Men tror ikke vi har noe reir på huset.

Anonym (26.09.2019 11:36)

Dette er ganske uvanlig, og jeg kan ikke gi deg noen forklaring på at småfugler flyr inn akkurat hos deg.

Roar Solheim (26.09.2019 16:00)


Flere spørsmål