Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Fugler flyr rett inn i vinduene og husveggene.

Dette er vår første sommer i ny leilighet, så hvorvidt dette er normalt for denne leiligheten eller ikke vet vi dessverre ikke. Men fra midten av juli har vi hatt en del ekle opplevelser, der fugler regelrett flyr med full hastighet rett i vinduene og husveggen. Noen kvikner til igjen og flyr videre, andre har blitt liggende døde til vi har kastet dem over hekken, mens andre igjen virker til å ha blitt jaget av skjærer ettersom de tar fuglen sekunder etter de har truffet husveggen. Vi snakker om både små og mellomstore fugler, som meiser, finker til noe som ligner på troster med brunaktig fjærdrakt. Vi har talt 12-14 fugler de siste 4 ukene, men mistenker at det kan være snakk om mange flere som har blitt tatt på tidspunkter vi ikke er hjemme.
Veggene og vinduene de flyr inn er øst- og vest-vendte. Har også observert enorme mengder skjærer i området ved et par anledninger. Det de er flokker på 10-20 fugler som flyr fra tre til tre, og tak til tak og skriker og samles rundt et vegetert område. Har noen en formening om hva dette kan skyldes? Leter etter en naturlig og fornuftig forklaring som kan avkrefte overtro og paranormale tanker venner og kjente måtte servere oss hehe

Kjetil B (04.08.2019 16:49)

Kan dessverre ikke gi deg noen forklaringer. Kontakt Natur og Fritid, og spør etter merkeutstyr i uv lys. Usynlig for oss, men kan markere vinduene som stengsler for fugler.

Roar Solheim (04.08.2019 22:38)


Flere spørsmål