Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Kongeørn

Mener å ha sett kongeørn ved E18 på Grelland i Holmestrand. En som bor i nærheten sier det er tre stykker rundt der som er en trussel for hønene og muligens for hunden. Er det sannsynlig at det er kongeørn? Dette er nå i ferietid 2019.

R.L. (03.08.2019)

Nei. Det er ikke sannsynlig med flere kongeørn på dette stedet nå, så dette dreier seg mer sannsynlig om musvåk. Om vinteren kan kongeørn opptre så nært kysten i Sør-Norge, men da er det helst enkeltindivider og ikke flere sammen.

Roar Solheim (03.08.2019)


Flere spørsmål