Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Mating av kråker/måser i tettbebygd strøk

Er det en ide å henvise de som trenger hjelp i forbindelse med sjenerende mating av fugler , om å ta kontakt med kommunen, v/kommuneoverlegen og teknisk sjef , også helsekoordinatoren for å få hjelp til denne vansklige situasjonen.????

Anonym (02.08.2019 15:54)

Ikke helt lett å si hva som er riktig eller enklest. Hvis noen har problemer med at fugler mates, må en forsøke å finne ut HVA problemet består i, og evt. finne alternativer som kan redusere eventuelle konflikter. Fuglene gir også glede og opplevelser for mange.

Roar Solheim (02.08.2019 19:56)


Flere spørsmål