Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Rypejakt

Hei!

Jeg lurer på hvilke konsekvenser det vil ha for rypebestanden om man jakter (fortrinnsvis uten hund) og tar ut et par ryper i året, i et område hvor en har sett en stor og stabil bestand over mange år? Vil det være forsvarlig å argumentere utfra denne observerte trenden?

Anonym (02.08.2019 14:43)

Rypejakt reduserer mengden mat tilgjengelig for arter som baserer sin eksistens helt eller delvis på ryper, som kongeørn, jaktfalk, snøugle (vinter og vår). Rypejakt er derfor tyveri av mat fra de som trenger disse fuglene, og det gjør ikke vi!

Roar Solheim (02.08.2019 19:53)


Flere spørsmål