Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Måkeunge

I dag er jeg veldig lei meg. En måkeunge som ramlet ned fra taket vår for ca 3-4 uker siden ble tatt av røyskatt. foreldrene klarte ikke å forhindre det. De var to, den andre var mye kvikkere og allerede fløyet avgårde (tror jeg). Denne måkeungen var vld slapp, forslått da vi fant den og sen disse ukene med dårlig balanse. Ramlet mellom steinene, svømte nesten ikke og flakset med vingene endel og lettet så vidt fra bakken. Den var ganske stor nå så jeg syns det var rart den ikke var fløyet avgårde. Kan den ha vært skadet på noen måte- siden røyskatten klarte å ta såpass stor måkeunge

Anonym (31.07.2019 00:46)

Det er fullt mulig, men umulig å vurdere uten direkte å ha sett måkeungen selv.

Roar Solheim (31.07.2019 21:22)


Flere spørsmål