Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Rovfugl undertaket?PÅ vår hytte på fjellet finer vi stadig store eksrementer etter en stor fugl som har sittet over vinduskarmen godt i skjul av gesimsen på taket. Her er det svært god utsikt.
Kan du si noe om hvilken fugl? Og hva skal vi gjøre for å slippe dette fremover? Har satt opp spiker og nett, men den har fjernet nett, og sitter mellom spikrene...

Anne lise helgesen (30.07.2019 10:24)

Kan kanskje være en tårnfalk? Ikke godt å si sikkert. Hvis du spikrer opp metall hønsenetting, vil ikke fuglen klare å fjerne dette.

Roar Solheim (30.07.2019 15:11)


Flere spørsmål