Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

# Diverse

Oppfølging av "Kan Kråker få unger på vinteren?"

Bilde vedlagt spørsmålet

Så i ditt svar i går at et bilde muligens kunne hjulpet på å forklare det jeg observere, angående om det var en kråkeunge jeg så midt på vinteren. Nå fikk jeg svar på det spørsmålet, med at det sannsynligvis er en annen forklaring her. Men jeg fant frem speilrefleksen for å ta bilde neste gang. Men ikke sett den i hagen min siden i går. Men når jeg var ute og gikk i sted, så så jeg den 50 m lenger opp i gata, så jeg tok et bilde med mobilen. Og kvaliteten er deretter. Så tror ikke det er så mye å hente ut fra dette bilde, hvor det er vanskelig å se størrelsen mot andre kråker o.s.v. Men det jeg har av den foreløpig. Men forstår da at det heller er andre årsaker til størrelse, og at den ikke kan fly.

R.U. (22.02.2021)

Denne har en del hvitt i fjærene, og det tyder på at det er en kråkeunge som har fått begrenset med næring under oppveksten. da blir fjærutviklingen dårlig, og vingefjær kan knekke eller bli så slitt at fuglen ikke klarer å fly. Denne tilstanden er ikke uvanlig å se hos kråker.

Roar Solheim (22.02.2021)

Flere spørsmål