Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

# Økologi og atferd

Hvilken fugl kan ha utført dette "kunsttykket"?

Bilde vedlagt spørsmålet

Hei - vi var på hytta på Tjøme i helgen, og har en bålpanne og en askebøtte stående på terrassen. Vi var ute for å handle en times tid, og da vi kom tilbake var lokket på askebøtten tatt av og lagt pent på venstre side av bålpannen. Vi er helt sikre på at lokket var på i utgangspunktet, asken var helt tørr, og askebøtten har stått på samme sted de siste 14 dagene. Det var ingen spor etter verken vingeslag eller fugleføtter i snøen. De sporene som ses rundt stedet er mine (til venstre) og vår valp - til høyre. Ingen spor nær verken askebøtten eller bålpannen. Kan det ha vært en måke som har drevet slik presisjonsflyvning?

A.B.I. (22.02.2021)

Nei, det er langt mer sannsynlig at det er en kråkefugl som har gjort dette. Både skjærer, kråker og ravner kan finne ut av hvordan de skal komme til søppel og mulig mat etter oss mennesker.

Roar Solheim (22.02.2021)

Flere spørsmål