Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

# Økologi og atferd

En enslig stillits.

Jeg bor relativt øde til i et fuglerikt område og har alltid fullt av mange forskjellige arter på fuglebrettet og i trærne rundt, men én ting har jeg stusset på: I flere år nå har det vært én stillits her, kun én, og den kommer gjerne når flokken med grønnfink kommer. Dersom noen småfugler mister sin flokk, kan de slå seg sammen med andre flokker, av en annen art?
Et annet spørsmål også: Jeg har en fuglebokapp hvor jeg registrerer hvilke fugler jeg har her, men blir denne informasjonen registrert noe sted? Evt hvor kan man registrere slik info?

T.O. (21.02.2021)

Litt pussig at det bare er ett individ, men ikke uventet at denne søker seg til andre finkefuglflokker. Mange fugler kan opptre i blandet flokk med andre arter. Mengde gir beskyttelse mot rovfugler (større sjanse for å oppdage dem, mindre sjanse for at DU blir tatt).
Observasjoner kan legges inn på Artsdatabankens sider.

Roar Solheim (21.02.2021)

Flere spørsmål