Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

MåkeungeJeg forsøkte å poste et spørsmål tidligere i dag men det ser ikke ut til at dette er registrert.

Vi har en måkeunge på et flatt asfalttak. De var opprinnelig to, men en har flydd. Den som er igjen skriker og skriker og ser ut til å halte litt og jeg kan ikke se om det er noe galt med vingene. Når den forsøker å strekke på vingene ser det ut til at han kan ha problemer med den ene men dette er uvisst. Vi har fulgt disse måkeungene fra begynnelsen av juli og jeg mener nå at den siste burde ha fløyet. Jeg ser ikke noe til fuglemor og jeg har vært ute og gitt den vann og mat. Jeg tenker at jeg ved å mate den kanskje forlenger lidelsen men hvem kan jeg be om hjelp til evnt innhenting og avlivning? Andre gode råd?

Bildet tatt i forrige uke.

Anne-Karin (10.08.2020 10:47)

Denne burde kunne fly av seg selv nå. En fuglekyndig person bør få sett på den.

Roar Solheim (10.08.2020 22:44)


Flere spørsmål