Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Døde sidensvansBåde i går og i dag har jeg funnet døde sidensvans på samme sted, på offentlig relativt sentralt i Oslo. I dag så lå det 6 stykk liggende oppsamlet i en haug, man skulle tenke at det er noen som har samlet dem opp, men uansett et merkelig fenomen. De har heller ingen tegn til fysiske skader. Kan det være at de alle har frosset ihjel på samme plass? Uansett, veldig rart.

Simen (05.12.2019 23:11)

De kan ha kollidert med vindu, eller ha spist gjærede bær som har gitt dem alkohol-rus, noe som også kan ha ført til kollisjonsflyging mot ruter. Men de er nok lagt i denne haugen av folk.

Roar Solheim (06.12.2019 00:10)


Flere spørsmål