Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Spurv som graver

Hei. Vi har masse spurv som bor under takstein på bygningene på gården vi bor på. De har alltid vært der. Nå har de begynt å grave groper i gresset/jorda. Det er helt tørt der, så jeg kan ikke tenke meg at det er mark eller lignende kryp der. Jeg har lagt på mer jord flere ganger, men gropene kommer tilbake. De blir faktisk så store at robotklipperen setter seg fast. Er det noe jeg kan gjøre for å få dem til å slutte? Hva er de ute etter?

Jon (02.08.2020 10:35)

De lager mollegroper, akkurat som hønsefugler. De tar støvbad. Dette er trolig en måte å fjerne fjærparasitter på. Dette er naturlig adferd som de ikke kan slutte med. Du kan sette opp et lite nettinggjerde rundt slik at ikke robotklipperen også ender opp i støvbadgropene.

Roar Solheim (02.08.2020 10:43)


Flere spørsmål