Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Svaneunger som bruker bare en fotHei! Har observert en svanefamilie bestående av et svanepar med tre svaneunger. Da de kom på nært hold så jeg at to av svaneungene svømte med bare den ene foten, mens den andre foten hvilte på siden/ryggen. Trodde først foten var skadet, men når de gikk på land brukte de begge beina. Hvorfor svømmer de med bare en fot?

Caroline (01.08.2020 00:26)

Svaner hviler en fort av gangen med å strekke den bakover slik. Da står ofte foten opp som et lite "seil" over stjerten av fuglen. Det ser ganske underlig ut, og man kan lure på om fuglene er skadet, men det er de altså ikke. Dette er normal oppførsel.

Roar Solheim (01.08.2020 09:33)


Flere spørsmål