Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Stær versus Gjøk

Har lest et sted at Stæren også kan bytte ut andre sine egg med sine egene i andre sine reir. Stemmer dette, eventuelt er det andre fugler som gjør dette?

Stein Helge Viken ved Livets skole (31.07.2020 10:31)

Det stemmer. Stær kan parasittere på hverandre ved å legge egg i hverandres reir. Da fjerner stæren som legger i fremnmed reir, ett av eggene til verten. Denne oppførselen viser hvordan gjøkenes reirparasittisme kan ha utviklet seg. Det er mange fuglearter som på denne måten parasitterer egen art. Kvinender (og andre ender) er typiske.

Roar Solheim (31.07.2020 10:36)


Flere spørsmål