Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Fiskemåse - endret atferd?

Hei, som bosatt på ytre Helgeland er fiskemåsen tett på, og det er lett å gi de som bor nærmest en liten sunn godbit i hekke-/ungetiden. Som kjent, da er 'det gjort', man får venner for sommeren - minst. Til gjengjelde stuper de aldri på kjentfolk. Det sies av noen at fiskemåsen er sjeldnere på kysten og mer vanlig i mer befolkete strøk - hva er evt. grunnen? 1) naturlig sjømatmangel på kysten? 2) mer tilgang på mat fra folk? 3) begge deler?

Anonym (30.07.2020 18:10)

Mange fiskemåker hekker etter hvert inne i byer. Siden måkene er altetere finner de ofte matrester etter oss. I tillegg er det mindre fare for at ungene blir spist av f. eks. svartbak inne i byene, og på hustak når ikke rødrev eller mink egg og unger.

Roar Solheim (30.07.2020 22:07)


Flere spørsmål