Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Måkeskrik

Vi har i to dager vært vitne til at en måkekoloni har begynt å shrike konstant gjennom hele dagen. De flyr over et større område med støtvise skrik. Her har det gjennom hele sommeren vært stille og roli fra måkene. Hekkesesongen skulle vel vært over nå?! Er det andre årsaker til denne adferden? Vi tror de er stille på natten da vi ikke har hørt de da.

Jorunn Møller (28.07.2020 09:13)

Kanskje ungene har begynt å vandre omkring nå, slik at de er mer utsatt for farlige situasjoner, og at det er dette måkene varsler mot?

Roar Solheim (28.07.2020 09:40)


Flere spørsmål