Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hvem er dette

Hei. Vi er 2 damer som forer ender og svaner hver dag. I den anledning ser jeg daglig en and jeg ikke vet hva er. Den bor sammen med flere stokkender, men er bare 1\3 av deres størrelse. Den er lys brun\grå , men vi er veldig tidlig ute så et bilde får jeg ikke tatt. Den blir ikke mobbet av de andre utenom den vanlige matkrigen. Sen svømmer på vannet og dykker som en vanlig and og defn har andens brede nebb. Jeg trodde først det var en sivhøne, men dan har ikke dens vuggende bevegelse når den svømmer. Kan dere fortelle meg hva dette er?
Med vennlig hilsen
Aud E. Nestor

Anonym (06.12.2019 06:16)

Dessverre vanskelig uten et bilde av fuglen. Det finnes flere ender som er mindre enn stokkand, men hvis du går ned til 1/3 størrelse, nærmer vi oss mer dykkere. Men de har ikke andenebb. Derfor vanskelig å finne ut hva dere kan ha sett.

Roar Solheim (06.12.2019 06:24)


Flere spørsmål