Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Kattugle

En kattugle vi har hørt hver vår ca. 400 m fra bebyggelse, og bare om våren, har «ho-et» i hele sommer. I den siste tiden, (august), har den kommet helt ned til bebyggelsen. Sitter ofte i noen større trær like ved huset om kvelden og natten. Lyden er hoo—— etterfølges av hukkring. Han eller hun ?
Er det grunn til å anta at den i år ikke har funnet seg noen make ?

P.A. (19.08.2020)

Dette er nok hannen. De kan begynne å rope nå utover for å markere at territoriet er opptatt, etter hvert som ungfugler fra i vår begynner å streife rundt omkring.

Roar Solheim (21.08.2020)


Flere spørsmål