Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hva slags fugl er det?

Hei. Har nå på sensommeren/tidlig høst oppdaget en liten fugl som jeg ikke kjenner igjen og ikke har sett tidligere i sommer. Den er grå/brun på ryggen og litt spettete helt ytterst på vingene, magen er gråhvit med litt lys brunt på , men det medt interessante er at det er brun/rustrød mellom vingene nede ved stjerten. Det ser man kun når den flyr. Mørke bein og et tynt litt avlangt nebb og er ikke større enn enn kjøttmeisen kroppslig. Har du noen formening om hva slags type dette er for en fugl?

V.K. (14.09.2020)

Kanskje rødstjert eller blåstrupe (hunn/ungfugl).

Roar Solheim (14.09.2020)


Flere spørsmål