Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Fugl skadet vingeHei. Det fløy en fugl inn i vinduet tidligere idag. Ser ut som en gransanger, eller kanskje en bøksanger? Tok den inn da jeg oppdaget den. Han klarer ikke å fly og det ser ut til at den har skadet den ene vingen Fikk fanget noen små åmer den gladelig spiste. Han er ellers frisk og rask, men noe tam. Jeg skal se ann til i morgen, men om han ikke er bedre i morgen, hva gjør jeg da? Jeg kan nesten ikke ta han med på jobb, og han trenger mat.

Therese (30.07.2019 23:07)

Løvsanger. Hvis den kan hoppe omkring av seg selv i morgen, må du eventuelt slippe den og la den klare seg selv.

Roar Solheim (31.07.2019 21:24)


Flere spørsmål