Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Skadet fugel

Hei fant en grå fugel som ikke klarer å fly den hoppet til et sted med ly for og gjemme seg så satt den bare helt stille i 1 dag, da tok jeg et tøystykke og fikk den opp i en boks uten lokk tok den ut av boksen i dag for å se hva den gjorde men den ligger bare stille med den ene vingen litt opp er vingen brukket?

Anonym (29.07.2019 07:30)

Det er dessverre ikke mulig å stille noen diagnose uten selv å kunne undersøke fuglen. Du må forsøke å finne lokale fuglefolk i regionen der du bor som kanskje kan vurdere hva som har skjedd med fuglen, og om den har mulighet til å klare seg eller ikke.

Roar Solheim (29.07.2019 08:50)


Flere spørsmål