Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hva har skjedd??Hei!

Jeg tok disse bildene i ei elv i Trøndelag med masse stokkende. Noen av disse endene så annerledes ut enn de andre, spesielt 1. Hva har skjedd?? Hvorfor har den utseende til både hunn og hann stokkand??

Lisa (20.10.2019 12:05)

Dette er en stokkand hann i overgangsdrakt. Endene har en slags "vinterdrakt" som de kun har mens de skifter vingefjær om sommeren. I denne perioden har hannene masse hunnfargede fjær som gir dem kamuflasje. Denne draktperioden er kortet inn, slik at fuglene har hekkedrakt/praktdrakt det meste av året.

Roar Solheim (20.10.2019 12:18)


Flere spørsmål