Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Skadet kråke

Hei,
Her i nabolaget går det en kråke med en skadet vinge; den henger etter den. Jeg vet ikke hvor gammel den er, men jeg har sett den gående her ihvertfall de siste to årene. Jeg hører naboer sier at den er flink til å hoppe opp i trærne og over gjerdet. Jeg så den igjen i dag, og det gjør vondt langt inn i hjerterota å se den vandre rundt med vingen i bakken. Jeg mener å ha lest et sted om noen som tar seg av skadede fugler, men jeg klarer ikke huske hvem. Nå er vinteren nær igjen, og stakkarn går der... :(
Mvh Anita

A.I. (04.11.2019)

Dersom denne kråka har klart å overleve i TO ÅR uten å kunne fly, så klarer den tydeligvis å mestre livet som handicapet. DA er det ikke noen grunn til å synes synd på fuglen, og da bør den få lov til å være i fred. Dessverre har vi ofte en litt for rask tendens til å ville avlive pattedyr og fugler med skavanker, uten tanke for at de kanskje kan klare seg fint.

Roar Solheim (04.11.2019)


Flere spørsmål