Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Skadet toppmeis etter katteangrep

Hei, vi tok katten på fersken i går med ein toppmeis. Fuglen var tydeleg skada og heldt eine vingen liksom ut frå kroppen og han manglar heilt stjert. Vi trudde han ikkje ville overleve, men etter nokre timar i ei eske kvikna han til og flaksa rundt. Vi lot han overnatte i eit undulatbur og tenkte å sleppe han ut i dag, men såg då at han ikkje kan fly meir enn 5 cm opp i lufta. Han flaksar med begge vingane og sprett rundt, men kjem seg altså ikkje i lufta.

Kan det vere på grunn av fjæra som er revet av på stjert og kanskje vinger? Kva burde vi gjere no? Sleppe han fri og la det gå sin gang eller ha han inne i bur og sjå om det kjem seg? Det kan vel bli lenge viss noko må vekse ut, og er vel eit stusseleg tilvære for ein villfugl? Kva bør vi fore fuglen med?
Takkar for svar!

HK (29.10.2019 14:27)

Hold den i bur noen dager og se hvordan det går. Gi den meisebolle å hakke på. Den klarer seg fintuten stjerten inntil nye fjær vokser ut, men katteskader kan være vanskelige å vurdere og å håndtere. Ta tiden til hjelp.

Roar Solheim (29.10.2019 23:03)


Flere spørsmål