Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Måseunge

Hei.
Jeg har tatt vare på en måseunge som ble angrepet av en katt. Men usikker om den først hadde flydd i en strømkabel. Den har litt blod på hodet, og er ustø. Har satt den i et stort hundebur nå i håp om at den skal komme seg..er det rett? Er usikker. Og hva med mat, vann..?
Har den en sjangse?

Anonym (09.09.2019 13:32)

Du må få en fuglekjenner til å ta en titt på den slik at skade kan vurderes. Måker er forholdsvis lette å fore, så dersom den ikke har for alvorlige skader kan dette gå¨bra.

Roar Solheim (09.09.2019 13:52)


Flere spørsmål