Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Skadet måkeHei!
Jeg hat kommet over en skadet måke i nabolaget og har ikke lyktes med å få tak i Fuglevakten, veterinær eller lignende hjelp, så jeg forsøker her. Vedlagt ligger bilde av fuglen hvor man ser at foten er skadet/brukket(?). Ser at det er skrevet at fugler kan klare seg med skadet fot, så spørsmålet er om jeg skal la den være..? Den forsøker å fly dersom man kommer nære, er derfor redd jeg gjør ting vondt verre. Alternativt; Burde den mates dersom den er å finne i samme forfatning i morgen?

Anonym (05.09.2019 00:23)

Kanskje er det best å la den være deraom den er vanskelig å fange inn. Men ikke alltid lett å avgjøre hva som er best, dessverre.

Roar Solheim (05.09.2019 08:23)


Flere spørsmål