Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Blåmeisen som ikke får det tilHei, vi har en fuglekasse med liveoverføring til TV som huser en blåmeis som har ruget siden rundt påsketider da siste egget ble lagt. Vi monterte kassen i fjor og fikk umiddelbart en innflytter, og etterhvert reir. Etter all formodning er det samme blåmeisen i år som var der i fjor og hadde da 11 egg. Har bodd en meis i kassen hele vinteren, men virket å bli kastet ut på våren, da var det i allefall en liten krangel med en annen meis om kåken. I år er det kun 3 egg men det er samme visa med at ingen av eggene klekkes. Hun kommer og går, ruger jevnt og trutt men til ingen nytte? Fjernet til slutt reir og egg i fjor, men virker dessverre å være reprise i år? Noen innspill på dette? Skal vi tømme huset og la fuglen få fri, eller skal hun få slite på videre?

Alis Ulvenes (15.06.2019 16:10)

Tøm kassa for reiret når det nå har gått så lenge uten klekking, så slipper meisen å ruge mer forgjeves - det kaster den bort verdifull energi på.

Roar Solheim (16.06.2019 19:20)


Flere spørsmål