Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Kjøttmeisunge tilbake i kassen

Meisepar fikk frem friske unger, fem av dem forlot kassen 1. juni. De siste klarte foreldrene lokke ut tre dager senere. Etter dette var de borte noen dager. De siste tre dagene har det vært aktivitet igjen
I dag hakket en forelder på utsiden. Nå ser vi at en unge har lagt seg inn igjen i kassen, etter 10 dager ute. Den lever, men ligger ganske stille. Er den blitt syk, og søkt seg tilbake til kassen? Det er vel ikke noe vi kan gjøre fra eller til?

Anonym (14.06.2019 22:26)

Vanskelig å vite hvorfor den flyr tilbake til kassa, dette er ikke vanlig.

Roar Solheim (14.06.2019 23:01)


Flere spørsmål