Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Er det mulig det som skjer her hos oss...

Vi har en fuglekasse som ble bebodd første gang i fjor av et meise par.... De har kommet igjen i år ... Det vi aldri har sett før er at hunnen nå ligger og ruger på egg.... Så kommer det 2 hanner og mater henne... Den ene sitter utenfor og venter til den andre går ut så smetter den inn, da sitter den første der igjen... Morsomt og følge de så vi kan faktisk sitte ute et par timer i slengen og se på de... Tror det er blåmeis... ikke at jeg ikke ser forskjell, heller det at jeg ikke husker det akkurat nå... Tar jeg feil så er det kjøttmeis...

Berit Bindi (28.05.2019 07:49)

Dette er nok ikke vanlig, nei...

Roar Solheim (28.05.2019 08:13)


Flere spørsmål