Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Grågåstrekk nordover

såg i dag 24 mars 2019 en stor plog av grågås over Heimdal, i nordlig retning. Det såg ut som de kom fra Gulosen (Gaula sitt utløp). Hvor er neste hvileplassene, og hvor drar de?

Kjell Peder Mittet (24.03.2019 12:14)

Det er jeg ikke helt sikker på. Spørsmålet er om dette er grågås, eller noen tidlige kortnebbgjess. Det er ikke lett å se forskjell, nemlig. Kortnebbgjessene raster i Nordland, og skal til Svalbard. Grågjessene kan være mer lokale, så der kan det variere hvor de skal.

Roar Solheim (24.03.2019 12:27)


Flere spørsmål