Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hindre katter å klatre i trær

Hei
Jeg mater fugler med å sette opp forautomater i mitt epletre utenfor stua mi.I går så jeg at en katt klatra opp i treet på jakt etter fugler, og,dessverre, så lyktes den med å fange en fugl. Har du ett godt råd på hvordan man kan unngå at katter klatrer i trær,- uten å ta livet av dem, da?

Henning Lahn (16.08.2019 09:24)

Fest et ca 60 cm høyt metallstykke rundt trestammen ca 1,5 meter over bakken - det klarer verken katter eller mårdyr å klatre forbi. Eventuelt kan du lage en nettingring rundt trestammen (som en gammeldags prestekrage som står ut fra stammen), det klarer heller ikke katter å forsere.

Roar Solheim (16.08.2019 14:38)


Flere spørsmål