Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Tidligere besvarte spørsmål

Lenke til spørsmålet

Fuglebrettet mitt.

Jeg har et fuglebrett som alltid er fullt av fugl. Kanskje fordi jeg bor høyt til fjells og langt fra folk. Ingen konkurrenter. Men nå ser jeg et mønster. Når jeg begynner å fore med lettkokte havregryn blir det mindre energisk aktivitet. Fuglene fores vanligvis med fett slakteavfall, solsikkefrø og nøtter men når havregryna kommer blir de mindre hektiske. Er det fordi de stryker med av havregryn eller er det mer mettende?
Nå vasker jeg kjøkkenskap og i år dukket det opp en hel boks pepperkaker fra 2019 bakt på smør. Kan jeg gi det til fuglene? det er ikke salt i denne blandingen men trolig salt i smøret. Industrismør.

T.B.W. (28.11.2020)

Havregryn er helt OK å gi fuglene, men er trolig mindre energirikt enn fett. Gamle kaker kan du godt smuldre opp til fuglene.

Roar Solheim (29.11.2020)


Flere spørsmål