Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Rødspette reirHei! En rødspette har laget seg ett rede inne i utebingen hos kaninene mine. Nå ligger det 5 søte små egg der. Bør jeg flytte kaninene til rødspetten er ferdig med redet og fugleunger? Vi er jo inne hos kaninene hver dag for å slippe de ut og inn morgen og kveld.

Line (20.05.2020 13:01)

Du må ikke skrive "rødspette" når du mener rødstrupe! Rødspette er en fisk!!! Fuglene klarer nok å venne seg til noe trafikk, bare du ikke skremmer den vekk fra redet for lenge.

Roar Solheim (23.05.2020 19:16)


Flere spørsmål