Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Pilfing vs gråspurv

Hei, leste på en nettside at pilfink sporadisk observeres nordover til Finnmark. Jeg er jo rimelig sikker på at pilfink befinner seg på min foringsplass. Karakteristisk hvit krage med svarte flekker på kinnene. Samt rødbrun farge på hodet. Den har selskap av flere gråspurv som ikke har kinnflekkene og heller ikke rødbrunt hode. I tillegg kommer det jevnlig grønnfink, kjøttmeis og en og annen dompap. Så; pilfink også i Finnmark?

Aksel Espeseth (15.05.2020 17:12)

Åpenbart. Har dessverre ikke for hånden litteratur som kan si noe om hvor vanlig arten nå er så langt nord.

Roar Solheim (20.05.2020 11:15)


Flere spørsmål