Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Flaggspett/hvitryggspett reirhull

Hei!
Synes spetter er interessante, og har derfor noen spørsmål når det gjelder reirhullene til hvitrygg- og flaggspett. Er det noen forssjell på hvordan hvitryggspetten og flaggspetten plasserer reiret sitt (treslag, dødt/levende, høyde over bakken og lignende)?
Og hva med selve utformingen av ingangshullet; kan man se på gamle spettehull og se om det er hvitryggspett eller flaggspett flaggspett? Vet nemlig om en del gamle spettehull, og hadde vært interessant å lære seg å se forskjell.
Håper du har noen erfaring - på forhånd takk!
Vennlig hilsen

Per (15.05.2020 15:45)

Hvitryggspett hakker ofte ut reirhull høyt i tynne osper, høyere enn det en vanligvis ser hos flaggspett. Den kan også hakke i tørrgran og tørr furu, men levende osp er mest vanlig. Flaggspettreir ligger helst lavere, fra 1 til 4-5 m over bakken.

Roar Solheim (20.05.2020 11:15)


Flere spørsmål