Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Due som ikke flyr

Hei! Vi fant en due for et par uker siden som lå midt i veien og ikke klarte å bevege seg noe særlig. Vi tok den med hjem for å se om den kviknet til. Vi trodde først at dette var en voksen due som var blitt påkjørt, men fikk senere vite at dette var en ringdue fledgling. Etter å ha matet den opp i to uker, skulle vi endelig slippe den fri i går. Men den fløy ikke avgårde da vi slapp den? Den bare gikk/hoppet litt bortover, og da den prøvde å fly så kræsjlandet den bare etter et par meter. Vi turte ikke å gå fra den da den ikke kunne fly ordentlig, men vet ikke hva vi skal gjøre nå? Vi har prøvd å ha litt flyetrening med den inne i leiligheten, men det er ikke så stor plass her og den har fort for å fly inn i ting.

Ida og Tobias (03.11.2019 13:03)

Et bilde av fuglen kunne ha hjulpet for å vurdere situasjonen. Dere må sannsynligvis holde den og mate den et par uker til.

Roar Solheim (03.11.2019 15:42)


Flere spørsmål