Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Ender i Kinsarvik

Hei
Her i Kinsarvik i Hardanger har det over tid etablert seg ein stor flokk med ender. Dei har over tid holdt til nede ved båthavne, og i en badelaguen som er der nede. Tipper det er ca 30 stk. Det er fleire som mater de fast med brød og lignende. Men i det siste, så har de begynt å vandre oppover mot dagligvare butikken som vi drive. Og de er ikkje redd verken biler eller folk. Og folk mater de såklart rett utenfor butikken. Det medfører skit, og at de går i veien for folk. Kan og oppstå farlige situasjoner når endene skal over veien. Er det noe vi kan gjøre for å få endene vekk herfra? Er det noe viltnemd som skal inn i bilde her? Det er tydelig at grunnen til at det er så mange ender her, er at alle mater dei. Det er umulig at de finner nok mat her naturlig. Er det lov å skyte ender?

Ingvar Hus (02.11.2019 08:51)

Vanskelig situasjon som jeg dessverre ikke har noen god løsning på. Noen ender er jaktbare, sjekk lovgivingen. Men det kan fort bli mye lokalt "rabalder" også dersom løsningen som velges er å skyte disse endene.

Roar Solheim (02.11.2019 16:24)


Flere spørsmål