Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Skjæres atferd

I et par år har jeg hatt som hobby å mate kråker og skjærer utenfor jobben min med usaltede nøtter, men blant årets kull har det dukket opp en ny skjor som oppfører seg rart. Den ligger ofte å "trykker" i plenen, tilsynelatende for å sole seg, og den virker ustø på beina, men bare av og til! Dette er også den mest nærgående og mate-villige fuglen i området i år, og den virker på alle måter frisk og rask og oppvakt ellers.

Første gang jeg så henne trodde jeg denne skjæra var syk; hun lå og sov (med hvite øyner) i plenen på denne måten og snublet litt rundt da jeg gikk bort til den. Men den ser ut til å klare seg fint og trives godt, i hvert fall så langt jeg kan bedømme.

Kan skjærer ha personlig atferd som skiller seg fra sine naboer (altså, at den simpelthen liker å "sole seg" eller hva den nå gjør). Kan ustøheten rett og slett ha å gjøre med føtter som "sover" etter å ha ligget en stund i plenen og "trykket", eller er det mer sannsynlig at skjæra er syk?

Anonym (07.08.2019 14:20)

De fleste fugler har individuelle personligheter. Det er dessverre umulig å vurdere om dette bare er en skjære med uvanlig oppførsel, eller om det er en fugl som er syk eller skadet.

Roar Solheim (07.08.2019 16:51)


Flere spørsmål