Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Tidligere besvarte spørsmål

Lenke til spørsmålet

😭TRISTE FUGLE HISTORIER😭 nr.1

Eg hadde ventet i heile vår på og få fugler i fuglekassen min. Eg følgkte med i vinduet kvar dag cirka i 2 timer. Men ingen ting skjedde!😭 Men plutseleg ein dag begynte 2 kjøttmeiser og 2 blåmeiser og bygge reir. Dei krangla om kem som skulle bu der!😂 og til slutt vart det kjøttmeisen som vant!😁 Kjøttmeisen rugde på eggene konstant! Endeleg ein dag kom det 2 bitte små fugleunger ut av egget. Eg trur dei var litt vel små? Men eg er jo bare 11 år så eg synst det var veldig søtt!🥰 Eg fant opp navn til dei Pippelip og Pipp. Den minste av dei døde etter 1 dag på grunn av veldig liten størrelse tror eg!😥 Eg blei veldig veldig lei meg!😭 Og etter den eine døde slutta fuglemammaen og mate fugleungen.😥 Så etter 4 dager døde den andre og.😔 Då blei eg veldig lei meg!😭 Eg hadde ingen fugleunger i gjenn i fuglekassen min!😔 Men mammaen låg i reiret nokon gonger etter at den andre fugleungen flde, så eg håpte så veldig på at hun skulle legge nye egg!🥰 Men det gjorde hun ikkje.😢 Eg jekk fårtsat masse og kikka i vinduet men det var sikkert for seint på året til at det kunne komme nokon nye fugleunger i fuglekassen min!😥 Eg elsker jo fugler så eg synst denne historien er veldig trist!😭 og det verste er jo at den er heilt sann og. Men eg har lagd ein grav ute i hagen vår der eg begravde reiret dei låg i og la eit bilde av dei der og nokon blomster.🥰 Graven står der fårtsat!🤩 Så det er det største minne eg har om dei no!😘

N.N (29.11.2020)

Hvis du renser ut det gamle reiret fra fuglekassa, er det gode muligheter for at noen vil kunne prøve å hekke der på nytt til våren. Mange hekkeforsøk ender galt. Dårlig vær kan hindre fuglene i å finne nok mat til ungene. Hvis en av foreldrene dør, kan den andre få problemer med å fostre opp ungene alene.

Roar Solheim (30.11.2020)


Flere spørsmål