Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Tidligere besvarte spørsmål

Lenke til spørsmålet

Flaggspett og Fuglekasse

Jeg har et pat fuglekasser i hagen. Mest for meis, spurv etc. Og to/tre foreingsplasser. Mater de mye og koser meg med det. Av og til kommer en flaggspett. Har lyst til å fore og bebo den og.Det er jo en pen fugl. Vet den kan ta fugleunger. Bør jeg montere en kasse for flaggspett når den kommer i nærheten av andre fuglekasser? Har jo ikke så stor tomt. Vi snakker om noen meter mellom. Kan nok montere den noe høyere oppe i treet. Vil det være en fordel ? Evnt gi den en egen foringsplass rett ved kassen?
Antar den skal ha stort hull i kassen.. (50 mm?)

E.H. (26.10.2020)

Flaggspetten hekker svært sjeldent i kasser, fordi den nesten uten unntak hakker ut et eget reirhull hvert år. Derfor er det bortkastet å henge ut kasse for flaggspett. Den kan imidlertid overnatte i stærkasser og perleuglekasser med noe større inngangshull.

Roar Solheim (26.10.2020)


Flere spørsmål