Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

TraneflokkHei,
Jeg bor i nordenden av Ullensaker commune, og er så heldig å bo mellom to områder hvor traner pleier å hekke. Vanligvis observerer jeg ett par i hvert av disse områdene, men parene ser også ut til å ha noe kontakt. På søndag 16. juni kom jeg over en flokk på 21 traner på en nyspirt åker 500 meter fra bosedet mitt, tildlig om morgenen (mye landbruksareal rundt meg), jeg hørte at de var i samme området i går morges, og utstyrt med kamera listet jeg meg til stedet i morges. Dessverre avslørte en dueflokk meg, men jeg fikk i det minste noen filmsnutter og ett bilde. Mitt spørsmål er; hvorfor møter jeg en flokk av traner nå? De samles ofte i nærområdet her om høsten på veg sørover, eller om våren når de kommer nordover, men nå er det da hekketid. Jeg trodde de nå var i par på hvert sitt rolige myrområde for å reprodusere. Er dette vanlig?
På forhånd, takk for svar :)
Mvh
Astrid bøhn-Abrahamsen

Astrid Bøhn-Abrahamsen (18.06.2019 09:45)

Dette kan være ungfugler som ennå ikke har begynt å hekke, eller fugler som har mislykkes med hekkingen.

Roar Solheim (18.06.2019 10:18)


Flere spørsmål