Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerking og merkede fugler / spor og sportegn / diverse

Viser 254 til 256 av totalt 256 spørsmål


Permanent lenke
# Ringmerking og merkede fugler

Ringmerket due.

Har hatt en ringmerket due gående på Slinningsodden i Ålesund i hele dag. Duen var meget tam, så det var ikke veldig vanskelig for katten å ta livet av den. Selvsagt beklagelig. Har hørt at man bør melde fra når man finner ringmerkede fugler, men vet ikke hvor. Duen hadde en grønn og en blå ring. Den blå ringen hadde følgende informasjon:
100 DAN 2005 0137. Regner med at noen ønsker disse opplysningene??

H.H. (19.06.2007)

Hei!
Det er nok en brevdue som katten din har tatt livet av. DAN kan indikere at den er dansk. Du kan ta kontakt med brevdueforbundet og høre hvilke opplysninger de ønsker vedrørende funnet. Adressen er:

Norges Brevdueforbund
Nyrønningen 13, 3153 Tolvsrød
33 33 09 73

Tore Reinsborg (20.06.2007)


Permanent lenke
# Ringmerking og merkede fugler

Ringmerket Trost

Fant en død trost, som var ringmerket er det noen som har interesse av nummeret?

S.E. (27.04.2007)

Alle som finner ringmerkede, døde fugler bør ta vare på fuglen, legge den i en plastpose og fryse den ned. Ta deretter kontakt med det nærmeste zoologiske museet du kan finne (Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim, Mo i Rana eller Tromsø). Fuglen kan nemlig ha stor verdi for vitenskapelig arbeid, siden både funnsted og merkested vil være kjent. Hvis du leser av stedsnavn, bokstavkode og tall (ringnumer) på ringen, så kan du skrive og sende disse opplysningene til
Ringmerkngssentralen, Stavanger Museum
Muségt. 16, 4010 Stavanger
Telefonnummer er: 51 84 27 00
eller du kan bruke E-post: post@stavanger.museum.no

Roar Solheim (29.04.2007)


Permanent lenke
# Ringmerking og merkede fugler

ringmerke

hvordan får man av merke på en død fugl

D. (19.04.2007)

Hei!
Ringmerkere bruker en spesialtang for å fjerne ringer, men slike har stort sett bare ringmerkere. Hvis ringen er av aluminium (mykt metall) kan den bendes ut ved hjelp av en spiss gjenstand, f.eks en syl. Hvis det er en stålring, må antagelig foten klippes av for å få av ringen. Gjenfunn av ringmerkede fugler er svært interessant, da slike funn vil kunne gi oss ny viten om bl.a. trekkveger og hvor gamle de kan bli. Ringen eller det avleste ringnummeret kan sendes sammen med et kort notat som viser funndato og funnsted (bør kunne tas ut fra et kart) til følgende adresse:
Stavanger museum, Zoologisk avd.,Musègt. 16, 4010 STAVANGER. Kontakt kan også oppnås ved å sende e-post til: olav.runde@stavanger.museum.no. I retur vil du da få et brev om hvor og når den er merket.

Tore Reinsborg (20.04.2007)

««første 254 - 256 av 256