Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hei.
I dag hadde vi et flyktig kveldsbesøk på hytta på fjellet i Fyresdal i Telemark. To fugler på størrelse med en stor trost kom flyvende/svevende elegant, fort og litt akrobatisk rundt hverandre mens de utstøtte en høy og tydelig lyd. Det kunne minne om heiloens varsellyd, bare enda mer bestemt og konsist. De var hvite sett nedenfra, muligens med noe svart også. Kona mener hun så røde bein. :) Vingene var ganske bøyd bakover, litt som en bumerang ut fra kroppen. Takk dessverre ikke bilder eller noe da de var vekk ganske fort.

Sindre Ø. Haaland (31.05.2020 20:37)

Kan det ha vært rødstilk?

Roar Solheim (01.06.2020 01:59)


Flere spørsmål