Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Merkelig fuglelyd


Hei.
På et område ca 15km sør før Bergen tok jeg meg en kveldstur 26.03.2020 og fikk høre den rareste fuglelyd jeg noen gang har hørt. Det var mørk så jeg fikk kun se siluettene av fugelen. Av størrelse kan den sammenlignes med en skjære. Den kommuniserte med en tilsvarende fugl som hørtes ut som lå lenger utpå dette jordet. Den fløy litt «rotete» rundt. Så ut som fjærene var splittet ytterst - slik som ørnen har- og det kunne se ut som om den hadde en stjært/"hodepynt" på hodet - men litt uvisst pga mørket.
Hør på vedlagte lydopptak fra min mobiltelefon.
Hva er dette ?
En uke senere var jeg i samme området (på dagtid) og fikk øye på denne fuglen - se vedlagt bilde.
Er dette samme fugl som lager disse merkelige lydene ?

På forhånd takk for svar.. :-)

Robert Espedahl (06.04.2020 08:44)

Dette er spillfluktlydene fra en vipe.

Roar Solheim (06.04.2020 09:11)


Flere spørsmål