Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Kattugle og snøfall

Hei!
Tidlig i mars var det mye kattugle-rop her i området, men mot slutten av mars og nå i starten av april kom det et nytt snøfall. Og nå ligger det over en halv meter snø her... Har ikke hørt noen ugler nå i det siste. Hva har det å si for om kattuglene går til hekking eller ikke? Er det sånne ting som kan føre til kollaps i musebestanden?

Fugleentusiast (03.04.2020 20:51)

Hvis uglene ikke hadde lagt egg før snøfallet, kan det hende at de drøyer med eggleggingen, men som regel betyr ikke snøen så mye. Hvis uglene finner nok mat, hekker de selv om det kommer noe snø.

Roar Solheim (03.04.2020 21:20)


Flere spørsmål