Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Vinduskjær kjøttmeis

Hei, VI bor tett opp mot skogen og har mange fugleslag tett opp mot huset. Den siste uken har vi hatt en kjøttmeis som rett og slett ikke klarer og la vinduene våre være i fred. Den flyr fra vindu til vindu rundt hele huset og gjennom hele dagen. Den dunker i vinduet før den setter seg på karmen. Den begynner gjerne fra soloppgang og holder på til solnedgang. Først var dette sjarmerende, men nå vet vi ikkehelt hvordan vi skal bli kvitt denne lille ''terroristen'' ;)

Audgunn Klingsheim (30.03.2020 08:22)

Det spørs om den ser sitt eget speilbilde som en konkurrent den forsøker å jage bort. Vanskelig å få slutt på dette uten å dekke vinduene til på utsiden.

Roar Solheim (30.03.2020 12:30)


Flere spørsmål