Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Stokkand hann som jager hunn nr 2

Hei. Vi har et stokkandpar som vi har hatt rundt oss i flere år og vanligvis er de veldig vennlige mot andre stokkender. De har i lange perioder hatt med seg en hunn nr 2 i fred og fordragelighet. De har vært faste gjester på foringsplassen vår sammen alle tre. Nå de siste dagene har hannen plutselig begynt å jage hunn nr 2 og opptrer svært aggressivt mot henne. Han jager etter henne så fort han oppdager henne selv på 100 meters avstand og gir seg ikke før hun flykter langt vekk. Han bryr seg ikke om andre arter som laksender osv. Som sagt har de vært hos oss alle tre i flere år og vi har ikke sett dette før. Hva kan årsaken være ?

Bjørn-Erik Olsen (25.03.2020 14:24)

Dessverre umulig å svare på. Det er underlig at det er hannen som jager en hunn, for hos gressendene vil en hann som regel forsøke å parre seg med så mange hunnfugler som mulig.

Roar Solheim (25.03.2020 16:36)


Flere spørsmål