Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Svaner

Vi har et lite vann her som snart fryser! Vi har 4 svaner her som vi har matet 2 voksene og 2 barn. Diskusjon her nå er om vi skal slutte å mate de, så de flyr? Noen mener vi gjør de en bjørnetjeneste og at det er fare for St de ikke flyr før isen kommer!!håper på svar

Anonym (04.11.2019 10:08)

Litt vanskelig å kunne gi noen absolutte svar på slike spørsmål. Svaner BØR kunne klare å fly vekk når vann fryser, og de klarer å lette fra bakken, så det burde ikke være noe problem. Hvis vannet fryser OG matingen opphører, flyr de temmelig sikkert vekk, så matingen i seg selv burde ikke være noe problem.

Roar Solheim (04.11.2019 10:44)


Flere spørsmål